Przy logowaniu dwuetapowym potrzebne są hasło i 6-cyfrowy kod z aplikacji w telefonie. Nawet jeśli ktoś pozna Państwa hasło lub uzyska dostęp do poczty, nie dostanie się do Państwa domen i serwerów.
Włącz
- Zainstaluj aplikację uwierzytelniającą: Google Authenticator, Microsoft Authenticator, 1Password, Authy lub dowolną aplikację obsługującą kody TOTP.
- Otwórz Panel → Bezpieczeństwo i zeskanuj kod QR aplikacją. Jeśli nie można go zeskanować, wpisz klucz widoczny pod kodem.
- Wpisz 6-cyfrowy kod wyświetlany w aplikacji. Logowanie dwuetapowe jest włączone.
- Zapisz 10 kodów odzyskiwania, które zostaną wyświetlone. Są pokazywane tylko raz. Przechowuj je w innym miejscu niż telefon, np. w menedżerze haseł lub na papierze.
Działa to tak samo przy logowaniu przez Google: po zalogowaniu w Google poprosimy o kod.
Logowanie
Po wpisaniu hasła podaj kod wyświetlany w aplikacji. Nowy kod pojawia się co 30 sekund. Na własnym komputerze zaznacz „Nie pytaj ponownie na tym urządzeniu przez 30 dni”, aby pominąć tam kod. Wszystkie zapamiętane urządzenia można usunąć na stronie Bezpieczeństwo.
Niektóre czynności, takie jak utworzenie klucza API lub połączenie aplikacji, wymagają nowego kodu nawet na zapamiętanym urządzeniu.
Kod jest zawsze nieprawidłowy
Kody zależą od zegara w telefonie. Włącz automatyczną datę i godzinę w ustawieniach telefonu, a następnie spróbuj nowego kodu.
Po 5 błędnych kodach logowanie zostaje wstrzymane na 15 minut. Odczekaj i spróbuj ponownie.
Nowy telefon
Wiele aplikacji pozwala przenieść kody na nowy telefon. Jeśli Twoja tego nie umożliwia: mając jeszcze stary telefon, zaloguj się, wyłącz logowanie dwuetapowe na stronie Bezpieczeństwo i włącz je ponownie na nowym telefonie.
Utracony telefon
Zamiast 6-cyfrowego kodu wpisz jeden z kodów odzyskiwania. Każdy kod odzyskiwania działa tylko raz, a po jego użyciu wysyłamy powiadomienie e-mailem. Następnie na stronie Bezpieczeństwo wyłącz i ponownie włącz logowanie dwuetapowe na nowym telefonie lub wygeneruj nowe kody odzyskiwania.
Brak telefonu i kodów odzyskiwania
Napisz na adres info@nameocean.net z adresu e-mail powiązanego z Twoim kontem. Sam dostęp do skrzynki e-mail nie wystarczy: poprosimy o szczegóły konta, które nie są publiczne, a logowanie dwuetapowe zresetujemy 24 godziny po weryfikacji, aby prawdziwy właściciel miał czas to zatrzymać. Nigdy nie robimy tego przez telefon ani media społecznościowe.
Reset usuwa również Twoje klucze API i połączone aplikacje. Po nim utwórz nowy klucz i ponownie połącz aplikacje.
Klucze API i połączone aplikacje
Klucz API lub połączona aplikacja (serwer MCP lub nameocean CLI) mogą zarządzać Państwa kontem bez hasła, dlatego wymagają logowania dwuetapowego. Klucz API można utworzyć lub połączyć aplikację tylko przy włączonym logowaniu dwuetapowym.
Od 20 Listopad 2026 istniejące klucze API i połączone aplikacje przestaną działać na kontach bez logowania dwuetapowego. Po jego włączeniu znów zaczną działać.
Wyłączenie logowania dwuetapowego usuwa wszystkie Twoje klucze API i połączone aplikacje.